Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.univ-ghardaia.edu.dz/xmlui/handle/123456789/5352
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | دودو يوسف | - |
dc.contributor.author | عشور محمد | - |
dc.date.accessioned | 2023-01-18T06:15:36Z | - |
dc.date.available | 2023-01-18T06:15:36Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.univ-ghardaia.edu.dz/xmlui/handle/123456789/5352 | - |
dc.description.abstract | تعتبر القصة القصيرة من أهم الفنون الأدبية شيوعا في الأدب الحديث والمعاصر، وذلك لما تحمله من مميزات وخصائص تميزها عن من سواها من الفنون الأخرى كقصر الحجم ووحدة الموضوع والفكرة والانطباع الواحد الذي تتركه لدى القارء، فهي بسيط وسهلت القراءة ولا تأخذ الكثير من الوقت إلا أنها تحمل دلالات عميقة وتعالج قضايا مهمة بأسلوب قصصي مشوق، وتمتاز القصة القصيرة بأنها تتكون من عدة عناصر مهمة كالشخصيات والزمان، ولعل أهم تلك العناصر والذي يكتسي أهمية بالغة في تكوين القصة القصيرة هو عنصر المكان الذي ركزنا عليه الدراسة في المذكرة، وذلك من خلال استقرائنا لكتاب "طعم الملح" لعمر باحماني وإيجاد أهم المواطن التي وظف فيها الكاتب المكان ومدى توفيقه في ذلك، وإبراز كذلك الجمالية التي يضفيها عنصر المكان على القصة القصيرة. The short story is considered as one of the most important literary arts common in modern and contemporary literature, because of the features and characteristics that it has that distinguish it from other arts such as the shortness of size and the unity of the subject, the idea and the one impression it leaves on the reader, as it is simple and easy to read and does not take much time but it carries Deep connotations and deals with important issues in an interesting narrative style, the short story is characterized by the fact that it consists of several important elements such as characters and time, and perhaps the most important of these elements, which is of great importance in the formation of the short story, is the element of the place that we focused on the study in the note, through our extrapolation of the book "The Taste of Salt" "Omar Bahmani and to find the most important spots in which the writer employed the place and the extent of his success in that, also to highlight the beauty that the place element gives to the short story. | EN_en |
dc.language.iso | other | EN_en |
dc.publisher | جامعة غرداية | EN_en |
dc.subject | الفنون الأدبية | EN_en |
dc.subject | جمالية | EN_en |
dc.subject | المكان | EN_en |
dc.subject | القصة القصيرة | EN_en |
dc.title | جماليات المكان في المجموعة القصصية طعم الملح لعمر باحماني | EN_en |
dc.type | Thesis | EN_en |
Appears in Collections: | Mémoires de Master |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
جماليات المكان في المجموعة القصصية طعم الملح.doc | 383.5 kB | Microsoft Word | View/Open | |
جماليات المكان في المجموعة القصصية طعم الملح.pdf | 852.09 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.